groentepakketten van het veld op het bord ..

'T LEGUMENHOFKE

NEEM EEN KIJKJE ACHTER DE SCHERMEN

Wat is er leuker dan een uitstapje naar een echte boerderij !

 

Het netwerk ‘Boeren met Klasse’ bundelt 80 land- en tuinbouwbedrijven die, na afspraak, hun deuren openzetten voor groeps- en klasbezoeken.

 

De boer of boerin leidt je graag rond op het bedrijf. Je leert op een levensechte manier over de productie van je voedsel. Voedsel dat veilig, milieu- en diervriendelijk is.

 

Ook techniek, milieu en natuur komen aan bod. Je voelt de liefde en passie van de boerin voor haar vak, met respect voor mens, dier, plant en land. Landbouw is nauwer verbonden met ons dagelijks leven dan we denken. De landbouwer is trouwens niet enkel voedselproducent maar evenzeer landschapsbouwer.

 

IN GROEP

 

Een boeiende uitstap met je vereniging, er even helemaal tussenuit met de collega’s, een leuk en origineel dagje uit met familie of vrienden? Op de boerderij valt er heel wat te beleven en een bezoek verwondert telkens jong en oud.

 

MET DE KLAS

 

Voor kinderen en jongeren is de boerderij een bijzonder rijke leeromgeving. Ze mogen zelf aan de slag en steken samen met de boer(-in) hun handen uit de mouwen: rondleiding op het veld, groenten waarnemen, groenten proeven, uitleg over de verschillende groenten en hun groeiproces, insectenhotel bouwen, spelen, ...

 

Op een avontuurlijke en speelse manier krijgen ze correcte informatie over het voedsel op hun bord en de hedendaagse land- en tuinbouw.

 

 

meer info: www.vlaamsbrabant.be/boerenmetklasse

© 't Legumenhofke - Greenhosted