't legumenhofke

groentepakketten van het veld op het bord ...

'T LEGUMENHOFKE

Wie ? Hoe het begon ...

Ik ben  Greet,42  jaar en enthousiaste bioboerin.  Negen jaar geleden werd ik mama van een prachtig dochtertje en nadien ook van een even prachtig zoontje.


Al vanaf hun geboorte  maakten mijn partner en ik de keuze voor stoffen luiers, biologische  zeep en ecologisch wasmiddel en ook biologische voeding.   Het was instinctief een beschermende keuze naar hun gezondheid toe.


Na een tijdje begon ik te beseffen dat het niet logisch was om begaan te zijn met hun gezondheid maar niet met de onze . En toen begon de bal te rollen ...

Ik zocht en vond de opleiding biologisch-dynamische landbouw van Landwijzer en toonde me  de ijverige student die ik in het verleden nooit geweest was. Twee jaar  later studeerde ik af met  als eindwerk mijn eigen project, 't Legumenhofke.


't Legumenhofke begon voorzichtig als een klein groenteteeltbedrijfje dat een meerwaarde wou bieden en de consument weer in contact wilde brengen met de voeding die hij/zij verbruikt.


We kozen bewust voor de CSA-formule, waarbij er zo'n mooie band ontstaat tussen boerin en klanten en er met respect met elkaar wordt omgegaan. Ik een vast inkomen, de klanten een  mooie oogst en niks werd weggesmeten omdat het niks zou opbrengen.


Vijf jaar later zijn we geëvolueerd naar een landbouweducatief project waar zowel individuen als groepen als scholen als studenten komen bijleren over biologische landbouw. Iets waar ik met hart en ziel over vertel, zowel aan volwassenen als aan vierjarigen.


Een groentenveld met een hart is het geworden!  Onze  aandeelhouders  maken actief deel uit van onze werking en     maken ons veld tot een unieke plek waar je kan komen helpen of tot rust kan komen. Voor elk wat wils.


Een natuurlijke  vorm van landbouw, met respect voor boer en voor consument en hun beider welzijn, maakt voor mij het plaatje compleet.

© 't Legumenhofke - Greenhosted