‘t Legumenhofke is een gigantische moestuin op een oppervlakte van ongeveer 1 hectare, met een 40-tal soorten bekende en minder bekende groenten zoals boontjes, wortelen, sla, tomaten, daikon, pompoenen, broccoli, bloemkool, komkommer, pastinaak, rode biet, courgette, aardpeer...De nadruk ligt op seizoensgebonden biologische groenteteelt.

 

Maar 't Legumenhofke is zoveel meer dan zomaar een biologisch groenteveld !

 

Al meer dan 10 jaar wordt ons veld biologisch beheerd en dat merk je : torenvalken, buizerds, hermelijn, vossen en ja ook konijnen zijn vaste bezoekers van ons veld. Geen enkel bestrijdingsmiddel, zelfs niet de biologisch toegelaten variant, is welkom op ons veld. Puur natuur en dat merk je aan het leven op en naast het veld. Meer dan bio , daar gaan we voor.

 

Onze werkvorm is CSA, community supported agriculture. Het oogstrisico wordt gedeeld, de boerin heeft een zeker inkomen en de klant een enorme voeling met wat er reilt en zeilt op het veld. Hierover op de volgende pagina meer.

 

We werken bewust aan het verkleinen van onze ecologische voetafdruk. Op ons veld zo weinig mogelijk machines en onze klanten halen zelf hun groenten af op de afhaalpunten, heel vaak met de fiets.

 

Duurzaam is bij ons geen modegril maar we kiezen er echt voor, tot in de keuze van zoveel mogelijk zaadvaste rassen voor plantgoed. Robuuste rassen die niet ziektegevoelig zijn en die we selecteren op smaak in plaats van enkel het uniforme uiterlijk. Geen steun aan grote bedrijven die de toekomst van landbouwers in het zuiden onderdrukken maar steun aan kleine ondernemingen die geen patent nemen op zaden die voor iedereen vrij toegankelijk zouden moeten zijn.

't Legumenhofke - meer dan gewoon een andere biologische groentetuin

Groentepakketten van het veld op het bord ...

't legumenhofke

'T LEGUMENHOFKE

© 't Legumenhofke - Greenhosted