't L e g u m e n h o f k e
Groentepakketten van het veld op het bord ...
Sla- soep
Ingrediënten :
- 2 kropsla's ( in mijn geval 2 rode krulsla's)
- 1 ui , versnipperd
- 2 á 3 blaadjes lavas of een stengel selder
olijfolie
water
(volle) melk of room
groentenbouillonblokje (of dikke soeplepel bio-tellofix)
Bereiding:
De ui aanstoven in olijfolie tot deze quasi gaar is. De kropsla omdraaien, het hart eruitsnijden, even wassen, de slakken eruit vissen en vervolgens de sla met de ui mee aanstoven tot deze voor de helft geslonken is. Alles onder water zetten en een tiental minuten laten koken. Kruiden met bouillonblokje of tellofix, een flinke scheut (volle)melk of room(hoe je het zelf wil) toevoegen en nog een minuutje laten koken. Alles mixen en even checken of er misschien nog extra melk toegevoegd moet worden en.... klaar!
Opgelet, snel opdienen, slasoep verkleurt wat bij het staan.
© 2013 by tlegumenhofke. Greenhosted...