Crowdfunding euh?

Crowdfunding even uitgelegd ...


Crowdfunding is een financieringswijze waarbij gebruik wordt gemaakt van publieke financiering, dus zonder bank die een krediet verschaft voor het betreffende project. Het wordt gezien als een alternatieve financieringswijze omdat de meeste bedrijven naar een bank stappen indien er financiering nodig is.

Bij 't Legumenhofke kiezen we voor crowdfunding omdat we liever werken met 'warm' geld van 'warme' mensen die onze visie ondersteunen en die ons project genegen zijn en wiens drijfveer niet het winstbejag is. Crowdfunding kan onder de vorm van lening en/of schenking.'t Legumenhofke 2.0


Zes jaar geleden kregen we de kans om ons project op te starten op grond van de Appelfabriek, een biologische fruitkwekerij in Neerijse met een warm hart voor de biolandbouw en voor opstartende boeren. We mochten gebruik maken van een stuk landbouwgrond, de opslagruimtes in frigo en schuur en alles wat los en vast stond op het erf. Dankzij Michel en Hélène konden we onze eerste voorzichtige stappen zetten in de landbouw.


We kozen bewust voor Community Supported/shared Agriculture, een vorm van gemeenschapslandbouw waarbij de betrokkenheid van onze consumenten heel groot is en waar menselijkheid en respect voor onze leefomgeving centraal staan. Een faire vorm van landbouw !


Langzaam maar zeker groeide de interesse voor onze groentepakketten en voor onze manier van werken en toen kwamen de groeipijnen : de oppervlakte van de grond werd wat te weinig, de schuurruimte delen wordt steeds moeilijker omdat we steeds meer nood hebben aan stockage-ruimte, onze oude tunnels zijn door en door versleten en je breekt je rug op de schuine zijkanten, de kweektafels zijn versleten en we zouden ons irrigatiesysteem een pak duurzamer willen maken. Hmm ... stof tot nadenken !


De eerste stappen werden alvast gezet : we konden grond aan huis kopen en dat gaf ons de zekerheid dat er toekomst is voor 't Legumenhofke . Daardoor durven we nu ook grotere stappen zetten om ons veld verder uit te bouwen tot een ecologische,duurzame, educatieve en leefbare CSA.


't Legumenhofke 2.0 wordt geboren en jullie staan mee aan de wieg van iets moois ! Wil je ons mee ondersteunen in onze crowdfunding en ons jullie 'warm' geld lenen of schenken? Neem dan contact op met greet@legumenhofke.be en je wordt op de hoogte gehouden wanneer de crowdfunding effectief van start gaat.