't L e g u m e n h o f k e
Groentepakketten van het veld op het bord ...
Kervelpesto
Ingrediënten :
- 50g walnoten
- +/-5g look (2 teentjes)
- 50g drooggewogen kervel zonder steeltjes(had 'm de dag voordien al gewassen, dus deze was terug droog)
- +/-8 el olijfolie
- 30g parmezaanse kaas, geraspt
- 1 koffielepel zeezout
Bereiding:
De walnoten samen met het zout, de look en wat olie mixen in een blender. De kervel fijnhakken en erbij doen met de rest van de olijfolie.. Alles verder mixen in de blender tot het geheel goed gemengd is. Vervolgens de parmezaanse kaas eronder roeren en de pesto is klaar om te serveren. Met een laagje olie bovenop is deze een paar dagen houdbaar in de koelkast in een goed afgesloten potje. Deze pesto maakten we voor de werkdag in mei, ik roerde 'm door de penne, maar twijfelde om in de plaats van pasta een turks brood mee te nemen, moet ongetwijfeld heerlijk zijn met een streepje kervelpesto erover.
© 2013 by tlegumenhofke. Greenhosted...