NEEM EEN KIJKJE ACHTER DE SCHERMEN

Wat is er leuker dan een uitstapje naar een echte boerderij !


 Het netwerk ‘Boeren met Klasse’ bundelt  80  land-  en  tuinbouwbedrijven die,  na  afspraak,  hun  deuren  openzetten  voor groeps- en klasbezoeken.


De boer of boerin leidt je graag rond op het bedrijf. Je leert op een levensechte manier over de productie van je voedsel.  Voedsel  dat  veilig,  milieu-  en  diervriendelijk  is.


 

Ook techniek, milieu en natuur komen aan bod. Je voelt de liefde en passie van de boerin voor haar vak, met respect voor mens, dier, plant en land. Landbouw is nauwer verbonden met ons dagelijks leven dan we denken. De landbouwer  is  trouwens  niet  enkel  voedselproducent  maar evenzeer landschapsbouwer.


IN GROEP


Een boeiende uitstap met je vereniging, er even helemaal tussenuit  met  de  collega’s,  een  leuk  en  origineel  dagje uit met familie of vrienden? Op de boerderij valt er heel wat  te  beleven  en  een  bezoek  verwondert  telkens  jong en oud.


MET DE KLAS


Voor kinderen en jongeren is de boerderij een bijzonder rijke leeromgeving. Ze mogen zelf aan de slag en steken samen met de boer(-in) hun handen uit de mouwen: rondleiding op het veld, groenten waarnemen, groenten proeven, uitleg over de verschillende groenten en hun groeiproces, insectenhotel bouwen, spelen, ...


Op  een  avontuurlijke  en  speelse  manier  krijgen  ze  correcte informatie  over  het  voedsel  op  hun  bord  en  de  hedendaagse land- en tuinbouw.meer info: www.vlaamsbrabant.be/boerenmetklasse