't legumenhofke

groentepakketten van het veld op het bord ...

'T LEGUMENHOFKE

Wie ? Hoe het begon ...

Ik ben  Greet, 43  jaar en enthousiaste bioboerin.  Negen jaar geleden werd ik mama van een prachtig dochtertje en nadien ook van een even prachtig zoontje.


Al vanaf hun geboorte maakten mijn partner en ik de keuze voor stoffen luiers, biologische  zeep , ecologisch wasmiddel en ook biologische voeding.   Het was instinctief een beschermende keuze naar hun gezondheid toe.


Na een tijdje begon ik te beseffen dat het niet logisch was om begaan te zijn met hun gezondheid maar niet met de onze en onze leefomgeving. En toen ging de bal aan het rollen ...

't Legumenhofke begon voorzichtig als een klein groenteteeltbedrijfje dat een meerwaarde wou bieden en de consument weer in contact wilde brengen met de voeding die hij/zij verbruikt.


We kozen bewust voor de CSA-formule, waarbij er zo'n mooie band ontstaat tussen boerin en klanten en er met respect met elkaar wordt omgegaan. Ik een vast inkomen, de klanten een mooie oogst en niks werd weggesmeten omdat het niks zou opbrengen.


Acht jaar later zijn we geëvolueerd naar een landbouweducatief project waar zowel individuen als groepen als scholen als studenten komen bijleren over biologische landbouw. Iets waar ik met hart en ziel over vertel, zowel aan volwassenen als aan vierjarigen.


Een groentenveld met een hart is het geworden!  Onze  aandeelhouders maken actief deel uit van onze werking en maken ons veld tot een unieke plek waar je kan komen helpen of tot rust kan komen.  Ook vrijwilligers en zorgvragers vinden de weg naar ons veld . Ieder kan zijn/haar steentje bijdragen op een eigen gekozen manier.


Een natuurlijke  vorm van landbouw, met respect voor boer en voor consument en hun beider welzijn, maakt voor mij het plaatje compleet.


Ondertussen zijn we een heus team geworden : twee boerinnen en heel wat helpers die elke dag genieten van wat ze doen - het werken met de natuur is zeker niet altijd eenvoudig maar de passie is groot !

© 't Legumenhofke - Greenhosted