't legumenhofke

groentepakketten van het veld op het bord ...

'T LEGUMENHOFKE

Ons landbouwverhaal begon op een mooi veld in Neerijse dat we mochten gebruiken van onze fruitteeltcollega's van de Appelfabriek.

Na acht jaar bleek het veld te klein te worden, de grond te arm voor de groenteteelt en verder uitbouwen bleek er moeilijk wegens landschappelijk waardevol gebied.

We zochten en vonden : een nieuw veld 15 km verderop in Bierbeek, mét een huis eraan .Zo kunnen we werk en gezin gemakkelijker combineren - hier kunnen we onze droom verder waarmaken.


We kochten drie nieuwe, verrijdbare tunnels en hebben plannen voor een schuur,  hier is de grond landbouw-rijk en -gunstig, hier komen wonen en werken bij elkaar, hier is het plaatje - ook ecologisch-  compleet ... en hier werken we intens samen met onze collega van de Witte Beek.


We plantten alvast een stevige heg om de natuur te ondersteunen - en die op haar beurt weer onze groententeelt positief zal beïnvloeden. Ook zal deze heg de wind wat breken op onze heuvel . Dank aan Regionaal Landschap Dijleland voor de ondersteuning bij dit project.Kijk zeker eens rond bij 'toekomstplannen' en ontdek wat er allemaal in 't verschiet ligt : groei maar toch niet té groot ; 't Legumenhof- ke wordt een echte Hof en we gaan voluit voor ergonomie, ecologie, efficiëntie en alles waar je nog een gezonde E bij kan verzinnen !Waar ?

© 't Legumenhofke - Greenhosted